Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов Член :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов Член :)

Айде от днес и аз съм в клуба на 166-ците

Дзвера е 3.0 литров незнам колко коне, но върви прилично. В интерес на истината очаквах повечко...

Снимки нямам, ще направя тия дни и ще кача в темата.

Имам няколко въпроса и ще ви ги задам тук за да не отварям 50 теми.

1-во, прави ми лошо впечатление че някой неща в салона не работят и се налага да ги поправям та едното от тия неща е лостчето за мигачите. Когато включвам мигач независимо ляв или десен, лостчето след това не се връща само, имате ли идея какъв е проблема. Също така на таблото няма индикация за мигачите, това така ли е фабрично или някоя лампичка ми е изгоряла?

2-то, чистачките не работят на първата степен, там където трябва да се включват от време на време (дано ме разбирате). Понеже пак е на лостче, като мигачите, си мислех дали няма нещо общо, ама вие ще кажете.

3-то, таблото ми свети много слабо. Увеличил съм го до край но си е слабо. Въпроса ми е така ли си е фабрично или нещо не е наред и да търся проблема? Таблото е с белите уреди.

Имам и други въпроси, но по натам, сега искам да оправя тези дреболии, че много дразнят...

Честито първо! Сензор за дъжд има ли?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Честито първо! Сензор за дъжд има ли?
      Незнам, как да разбера?

Comment

Добре дошъл в отбора!

Желая ти много безаварийни километри с новата ти придобивка!

На въпросите:

И при мен не се връща лостчето при ляв мигач. Чува се есно прещтракване. Явно е доста обичаен дефект свързан с износване на някаква гърбица. Един колега беше писал наскоро как я е възстановил с подръчни средства.

Относно индикаторите ляво - дясно:

Също масов дефект (ако не са изгорели крушките на таблото), дължащ се на проникване на течност в една зелена кутийка и в резултат на това - прекъсване на пътечки или по-тежки поражения.
        Да не се повтарям, чети тази тема.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Честито,за конете зависи коя година е.Или е 220 или е 226.
          Иии градски разход около 19л на 100км
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

добре дошъл колега и много безаварийни километри

относно чистачките, много вероятно е да си с автоматични чистачки и тогава "първата степен" е реално включването им в автоматичен режим, при което би трябвало да направят един мах и да застанат малко по-нагоре по стъклото като изходна позиция

ако не вали, може да сипеш вода върху предното стъкло отвън, там където е залепено огледалото - би трябвало да видиш сензора. .. и ако се размърдат - воала - в играта си
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
              добре дошъл колега и много безаварийни километри

относно чистачките, много вероятно е да си с автоматични чистачки и тогава "първата степен" е реално включването им в автоматичен режим, при което би трябвало да направят един мах и да застанат малко по-нагоре по стъклото като изходна позиция

ако не вали, може да сипеш вода върху предното стъкло отвън, там където е залепено огледалото - би трябвало да видиш сензора. .. и ако се размърдат - воала - в играта си
              Благодаря първо

Не мърдат, колега, когато включа 1-ва степен и нищо. Ше видя да го сменя тоя датчик.

Comment

Първо се убеди че имаш датчик за дъжд
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Датчика представлява правоъгълна черна кутийка залепена на стъклото ,точно под огледалото за обратно виждане.
                  5 Ланчии зад гърба си!
                  И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Честита ти нова радост - ще има с какво да се занимаваш в близките 2-3 години.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Честито колега,кой каквото ще да си разправя, но това са едни хубави и добре направени коли, останалото е плод на лоша поддръжка и мърлящина от страна на предишните собственици.Странно е че мигачите ти се връщат сами обичайно е точно обратното т.е. не се връщат по никакъв начин в първоначално положение освен ако не преместиш лостчето пак с ръка.Светлинна индикация трябва да има,лампички със стрелки (ляво,дясно) светещи зелено.При мен в началото имаше един такъв проблем с тези лампички и като свалих пластмасовата кутия на кормилото се оказа че буксата се е извадила,след като я включих до ден днешен всичко си е ОК.

Comment

Честито колега, понеже не видях някой от колегите да ти е писал по повод въпроса ти защо таблото свети слабо, и при мен беше така но след смяна на всички крушки сега е супер!
                        Alfa 166jtd,1999

Comment

колега честито за алфичката качи снимки и кажи колко е разхода на този мотор и с каква кутия си автоматик или ръчни?
                          Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                          Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
                            колега честито за алфичката качи снимки и кажи колко е разхода на този мотор и с каква кутия си автоматик или ръчни?
                            Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            Честито,за конете зависи коя година е.Или е 220 или е 226.
                            Иии градски разход около 19л на 100км

Дани дебеличко ще ти дойде,не е икономична като GTA-то

Comment

e тя мойта се пак е 2.0 но пък е на гас но ми е просто интересно както реално му дава на човека а не какво пише по книгите
                              Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                              Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Working...
                              X